Preskoči na vsebino
Domov

Projekt Črnuče

Mesto - dostopnost - tišina - bližina neokrnjene narave - neomejeno sprehajalnih poti - vrhunska gradnja - dosledna izvedba - renomirani izvajalec

O projektu

Velikost parcel: 330 - 350m2 

Bruto uporabna površina: 175m2

Neto stanovanjska površina: 150 m2

Letna poraba energije za ogrevanje: 200 EUR 

Samo nekaj korakov od hiše lahko vstopim v gozd, kjer se razpostira neskončno poti. Enkrat se lahko odločim za lahek popoldanski sprehod, drugič za resno MTB turo. Lahko grem samo malo na sprehod po ravnem po sračji dolini, ali pa za cel dan po grebenu. Enkrat do Rašice, drugič do Mengeške koče. Lahko grem krožno pot čez Vesco, ali pa čez Dobeno. Res neomejeno poti. V Ljubljani težko v enem najdem mestno lokacijo z lahkim dostopom do MPP ali obvoznice, ki je mirna in nudi bližino narave z neomejenimi možnostmi za sprehode in kolesarjenje.

Tudi hiš na trgu ne najdem, da bi bile narejene prav po moji meri. Iščem racionalno razporeditev, da je vsak košček smiselno izkoriščen in da je prostor ob tem pregleden, svetel in zračen. Želim si ekološke gradnje, ker si tudi v novem domu želim čutiti del narave. Privlačijo me naravni materiali, všeč mi je vonj lesa in pogled na vidne lesene stropove. Želim si hišo zase, ki je grajena v najvišjem kvalitetnem in cenovnem razredu. To je zagotovo gradnja z masivnimi lesenimi ploščami CLT, gradnja v pasivnem standardu, ki mi vsako leto prihrani stroškov za en prijeten dopust, sodobna tehnologija ogrevanja in prezračevanja. Prednost imajo hiše z nižjimi stroški obratovanje in tudi vzdrževanja. Prezračevana fasada je pri hišah brez napuščev skorajda obvezna. Streha je preprosta enokapnica s trojno kritino, zračnim kanalom, ter zaščito iz prodca pred vrmenskimi vplivi in staranjem. Stavbno pohištvo z aluminijasto oblogo na zunanji strani ne rabi vzdrževanja, na vznoter pa širi toplino lesa. Ob vsem tem imam že vse pripravljeno za naprej; za komarnike, za letno kuhinjo, za bazen, za namakalni sistem, za sončno elektrarno in električno polnilnico, za alarm, za video nadzor... Cenim, če je mojo hišo naredil renomirani izvajalec, ki je kredibilen in nudi tudi poprodajne storitve. Takrat vem, da je garancija nekaj vredna in predvsem vem na koga se lahko obrnem.  

Hiše so sodobne arhitekture, grajene v pasivnem standardu. Izvajalec je renomirano podjetje Alfanatura. Po celotni hiši je razpeljano talno ogrevanje s toplotno črpalko Mitsubishi, ki služi tudi za pripravo tople vode. Za vedno svež zrak skrbi centralni prezračevalni sistem z rekuperacijo toplote, za pohlajevanje pa dve klimatski napravi Mitsubishi. Hiša ima že izvedeno predpripravo za sončno elektrarno in lahko postane tudi energetsko  samozadostna. ALU vhodna vrata Inotherm se odpirajo s prstnim odtisom. Okna so renomiranega avstrijskega proizvajalca Internorm, v izvedbi ALU/les. Za senčenje so že vgrajene zunanje žaluzije tipa Z z maksimalnim zatemnitvenim efektom, z vgradnimi vodili tipa Unique, ter upravljane na motorni pogon.

Zunanja ureditev upošteva eno pokrito parkirno mesto in tri za obiskovalce, lopo za kolesa in vrtno orodje, urejeno zelenico zaključeno s panelno ograjo. Terasa bo finalizirana in dovolj velika tudi za zunanjo letno kuhinjo. Ob terasi so pripravljeni tudi vsi potrebni priključki. 

Hiše ustrezajo razpisu Ekosklada za pridobitev subvencije v najvišjem energetskem razredu.

Dokončanje gradnje: predvidoma do konca leta 2022 

Prosta samo še enota D. 

Lokacija

Mikrolokacija soseske štirih hiš je na Lemeževi ulici 10 v Črnučah. Odmaknjena od mestnega trušča, a še vedno blizu vse potrebne infrastrukture. Trgovina, pošta, lekarna, so oddaljeni 500 m, avtobusna postaja MPP 200 m. Do gozda je 200 m.

Situacija

Tlorisi

  • enota B pritličje
  • enota B nadstropje
  • enota D pritličje
  • enota D nadstropje

Želim izvedeti več

Povejte naprej:

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...